• Nou

Sală de muls vaci fixă

Proiectarea si implementarea unui proiect, sala de muls vine in ferma dumneavoastra doar cu beneficii pe care intr-un timp viitor scurt o sa le simtiti direct in buzunar .

0,00 RON
Cantitate

Salile de muls fixe sunt montate intr-o incapere destinata strict mulsului si colectarii laptelui.

Salile de muls fixe tip bradulet sunt cele mai practice pentru fermierii mici si mijlocii. Cu o capacitate de minim 30 de animale la cea mai mica sala de 1 latura / 4 posturi, procesul de muls poate dura aproximativ 35 min.

Cea mai mare capacitate a salii de muls fixa tip bradulet 2 laturi / 16-18 posturi poate mulge in aproximativ 3 ore 500 de capete.

Constructia in care se monteaza sala de muls trebuie sa corespunda gabaritelor cerute, inclusiv zona dintre laturi, fiind zona de lucru a operatorului.

Mai jos gasiti o schema a constructiei pentru Sala de muls cu 10 posturi pe o singura latura, sau 20 de posturi in ambele laturi.

Sala de muls Fixa contine urmatoarele elemente:

Sistem de contentie galvanizat, fixat in placa de beton si peretii cladirii. Are usa cu blocaj la intrare si iesirea culoarului. Sistemul de contentie pozitioneaza animalul in unghi de 45 de grade in timpul mulsului. In spatele fiecarui animal este montat o placa metalica, ce apara operatorul de dejectii in timpul mulsului. Bordura nu permite intrarea dejectiilor in zona de lucru.

Mulsul

Laptele pleaca spre tancul de colectare, apoi pleaca spre tancul de racire cu ajutorul pompei de transfer. Pompa de transfer este actionata automat de un senzor de nivel ce se afla in tanc. La fel poate fi actionata si manual. Laptele trece printr-un filtru de inox cu panza, care trebuie inlocuit la fiecare mulsoare. Acestea sunt montate in saht, in zona de lucru.

Spalarea

Dupa finalizarea procesului de muls, tot sistemul trebuie spalat, pentru a mentine o igiena corespunzatoare. In camera tehnica se afla tot sistemul de vacuum si spalare. Sistemul de spalare are si panoul de dozaj automat pentru detergent (acid si baza). Acesta dozeaza singur cantitatea de detergent necesara fiecarei spalari. Procesul de spalare este automat si are la baza 3 circuite care merg consecutiv.

  1. 1) Clatire cu apa rece
  2. 2) Dozare cu detergent (acid si baza), acesta face 3 cicuite cu apa calda.
  3. 3) Clatirea finala cu apa rece.

Tot sistemul merge automat in timpul mulsului si in timpul spalarii. Nu necesita personal de operare in camera tehnica.

1 alt produs in aceeasi categorie: